PAHUUDEN ANATOMIA

Kotimainen rikos podcast
Kuuntele Spotifyssä

Entistä enemmän kuunneltavaa

Pahuuden anatomia - Spotify

Pahuuden anatomia palaa vihdoin pitkähkön kesätauon jälkeen uusien jaksojen kera. Neljän kuukauden tuulettuminen rikoksista vapaassa kesätuulessa teki hyvää niin mielelle kuin kehollekin, vaikka en nyt ihan täysin laakereillani maannutkaan. Nyt on kuitenkin aika palata taas työpöydän äärelle.

Aivan toimettomana en siis kaikkea vapaa-aikaani osannut viettää. Pohdiskelin podcastin jatkoa ja kirjoittelin muutamia jaksoja valmiiksi. Kovin dramaattisia muutoksia ei ole tiedossa, mutta Pahuuden anatomian uskollisille kuuntelijoille on jatkossa tiedossa hieman enemmän kuunneltavaa.

Kuten jo ennen kesätaukoa lupasinkin, podcast jatkaa tuttuun tapaan julkaisemalla uuden jakson noin kahden viikon välein. Perusjaksojen lisäksi valjastan käyttööni kesän aikana kirjoittamani muutamat lisäjaksot ja tarjoan ainakin syksyn ajan Pahuuden anatomian vannoutuneille kuuntelijoille joka kuukausi yhden jakson verran enemmän kuunneltavaa. Maksullisen lisämateriaalin saat käyttöösi ryhtymällä podcastin tilaajaksi Spotifyssä yhden euron kuukausimaksulla. Lisää maksullisesta sisällöstä voit lukea täältä.

Tilauksen hinta on 0,99€/kk. Tilaajana saat ilmaisten julkaisujen lisäksi kuunnteltavaksesi joka kuukausi yhden maksullisen jakson.

Maksullisesta lisäjaksosta huolimatta, Pahuuden anatomian kahden viikon välein ilmestyvät jaksot ovat edelleen ja jatkossakin ilmaisia.

Miksi päätit muuttaa podcastin osittain maksulliseksi?

Yksinkertaisesti, koska podcastin tekeminen vie aikaa… paljon.

(1) Tapauksiin tutustuminen, (2) tiedon kerääminen eri lähteistä, (3) faktojen tarkistaminen niiltä osin kuin mahdollista, (4) puhtaaksi kirjoittaminen, (5) tekstin rytmittäminen ja stilisointi, (6) podcastin äänitys, (7) äänimaailman suunnittelu ja toteutus. Ja lopuksi vielä (8) julkaisu. Ja suurin osa tästä työstä tapahtuu iltaisin, kun talo hiljenee.

Vaikka podcastin tekeminen onkin pääosin mielenkiintoista ja usein jopa palkitsevaa, se vaatii myös veronsa. Useimmiten vero tulee maksettua vähäisinä yöunina. Viimeistään aamuinen herätyskello antaa joka kerta tärkeän muistutuksen oman vapaa-ajan arvosta.

Mutta onko muutos lopulta kovinkaan dramaattinen? Peruskuuntelijan osalta mikään ei oikeastaan muutu. Ja toisaalta ne, jotka haluavat osoittaa tukeaan tuottamalleni sisällölle, voivat nyt halutessaan kuunnella kuukaudessa yhden lisäjakson verran enemmän tosielämän tapahtumia.

Kerrohan toki mielipiteesi. Kuten aina, sana on vapaa.

Ongelmia Säästöpankin ja POP-pankin korttien kanssa.

👉 Kun raha kirstuun kilahtaa, sielu taivaaseen vilahtaa.

5 thoughts on “Entistä enemmän kuunneltavaa

 • Moikka,
  Mä olisin valmis maksamaan vaikka kaksi euroa kunhan saan kuulla sun mahtavaa kerrontaa lisää. Jotenkin sun ääni ja kerrontatyyli vetää niin mukaansa että ei paremmasta tietoa. Monia podcasteja olen kuunnellut mutta ne ei vedä mukaan tarinaan samalla tavalla kuin sinä 🤗

  Kiitos kun jaksat tehdä näitä!

  • Kiitos kommentista Päivi 😊. Kahta euroa en tohtisi yhdestä jaksosta pyytää. Olisin itseasiassa pitänyt 0.50€ kaikkein sopivimpana hintana, mutta 1€ oli pienin mistä valita 😄

 • Moi Ossian ja kiitos hyvästä ohjelmasta. Ilmestyvätkö maksulliset jaksot normaalisti Spotify-feediin, mutta ovat sitten vain maksumuurin takana? En ainakaan itse löytänyt minkäänlaista tilausmahdollisuutta ohjelman sivulta.

  • Moikka Juuso,

   Joo olen ilmaissut asian todella epäselvästi ja tähän liittyen on tullut paljon kyselyjä. Vielä ei siis ole maksullista sisältöä saatavilla. Julkaisen uuden jakson huomenna/ylihuomenna (tiistai/keskiviikko), jolloin maksullinen jakso siis ilmestyy normaaliin tapaan Pahuuden anatomian Spotify-feediin. Sieltä voit halutessasi sitten napata tilaukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *